Massage

 

Zo lang ik kan herinneren heb ik mij altijd regelmatig laten masseren. En dat is niet alleen wanneer ik ontspanning zocht voor mijn lichaam in drukke tijden, maar ook bij blessures vond ik hier lichamelijke verlichting in. Zelfs bij geen stress in mijn lijf  kan een massage heerlijk zijn. Gemasseerd worden helpt mij altijd om terug te komen in mijn lichaam. In de westerse wereld wordt massage vaak gezien als een luxe tijdens een verwendag in een Wellness centrum of als geschenk aan iemand anders. Gelukkig komt daar verandering in. Regelmatige gemasseerd worden kan de balans in je lichaam en zo ook in je leven bewerkstelligen.

Voorafgaand aan elke behandeling stem ik in overleg met jou af, welke massage jouw lichaam nodig heeft. Ik geloof in het onderscheid in wat iemand wil en wat het lichaam wenst.

Tip:

  • Bij de meeste massage worden natuurlijke oliën gebruikt die vlekken op de kleding kunnen veroorzaken. Om de werking van de olie te optimaliseren adviseer ik altijd om de olie na de massage niet helemaal af te vegen. Hou daarom rekening met je kleding.
  • Plan indien mogelijk geen afspraken  tot 2-3 uur na de massage. Na de massage kan je je nl heel ontspannen voelen. Ik adviseer om, indien mogelijk, even nog te gaan rusten na de massage.

Alle massages kunnen voor 60 of 90 minuten gereserveerd worden. Het is ook mogelijk een massage cadeau bon aan te schaffen. Klik hier voor de tarievenlijst.

Javaanse massage (Pitjit)

Deze volledige lichaamsmassages worden afgestemd op de behoefte van het lichaam. Soms is dit een stevige deep tissue massage en soms een ontspannende massage. In mijn massage praktijk combineer ik de javaanse massage daarom met verschillende technieken zoals die bij de andere massages die ik aanbied worden toegepast. Elk lichaam is anders en elke massage kan daarom ook anders zijn.  Soms heeft het lichaam een stevige massage nodig zodat de spieren daarna kunnen ontspannen en soms heeft het lichaam energie nodig om weer in balans te komen.

Klassieke massage

Klassieke massage, ook wel Zweedse massage genoemd, wordt door velen gezien als de basis van de Westerse massage. De door Per Hendrik Ling ontwikkelde massagetechnieken worden vandaag de dag nog steeds als leidraad voor veel vormen van massage gebruikt. De Klassieke massage is een volledige lichaamsmassage die  zowel ontspannend als activerend kan worden toegepast.

Pitjit Tenaga Dalam/ Energetische massage.

Pitjit Tenaga Dalam, letterlijk vertaald: Innerlijke Kracht massage. Indonesisch Energetisch werk maakt al duizenden jaren onderdeel uit van de sjamanistische levensfilosofie van de oerbewoners van het oude Indië. Door overlevering van (groot)ouder op (klein)kind is deze krachtige, holistische manier van kijken naar het leven en de waardevolle lessen van onze voorouders bewaard gebleven.  Tijdens de massage kunnen energetische blokkades opgeheven worden en is het mogelijk uw innerlijke energie te ervaren.
Tijdens deze behandeling houdt u uw kleding aan en adviseer ik u daarom gemakkelijk zittende kleding aan te trekken, bij voorkeur een joggingbroek of een legging en een t-shirt van niet te dik materiaal.
De behandelingen duren minimaal 2 uur en de kosten zijn maximaal € 96,00.

Ontspannende Ayurvedische lichaamsmassage.

Ayurveda is een traditionele, natuurlijke geneeskunde, afkomstig uit India, die al meer dan 5000 jaar van leraar op leerling wordt overgedragen. De kennis komt voort uit de oeroude Veda’s en Ayurveda betekent dan ook letterlijk ‘de wetenschap van het leven’. Ayus is een term uit het Sanskriet die ‘leven’ betekent en ‘Veda’ staat voor ‘wetenschap’.
Volgens de ayurvedische zienswijze is de mens altijd onderdeel van zijn omgeving. Het zich afscheiden van of het negeren van de omgeving geeft verstoring in de geest en het lichaam en veroorzaakt onbalans.

De Ayurvedische massage:

  • Heeft een kalmerend effect op lichaam en geest.
  • Het is buitengewoon ontspannend en zorgt voor een optimale bloeddoorstroming
  • Door het gebruik van geneeskrachtige kruidenoliën gaat men zich vitaler voelen doordat de vrijgekomen energie doordringt op celniveau.
  • De massage zorgt er voor dat het lichaam wordt gereinigd en dat giftige stoffen, die diep in het weefsel zitten, worden afgevoerd.
  • Er wordt alleen met warme olie gewerkt.
  • Massage helpt de spieren los te maken, opent de poriën in de huid en verbetert daardoor de kleur van de huid.
  • Het lichaam wordt stevig gemasseerd om de olie goed te laten absorberen, de druk is wel stevig maar zeker niet onaangenaam. Massage doet het lichaam herleven, stimuleert de eetlust, voorkomt huidirritatie en laat lusteloosheid verdwijnen.

Massages kan je alleen via een afspraak boeken. Er is geen inloop mogelijk. Je kunt direct een massage boeken door mij te bellen voor een afspraak via  06-18039881.